Könyvelőiroda

Könyvelőiroda

Bérszámfejtés

A bérszámfejtés és a munkaerő ügyviteli tevékenység kiszervezése a modern vállalatvezetés hatékony döntése. Az outsourcing világszerte növekvő tendenciájára világít, hogy a kiszervezési döntést meghozó vállalatok jelentősen javítják pénzügyi hatékonyságukat és versenyképességüket. A bérszámfejtés, a munkaerő-keresés, a könyvelés, a különböző IT szolgáltatások mind olyan területek melyek kiszervezésével jelentős költségmegtakarítás érhető el a vállalatok működése során.

A bérszámfejtés kiszervezése rendkívül népszerűvé vált az elmúlt évek során. A vállalatvezetők felismerték, hogy jelentős munka, energia, ezáltal költségmegtakarítást érhetnek el, ha a bérszámfejtési tevékenységet erre szakosodott cégre bízzák, hiszen ebben az esetben nem neki kell nyomon követnie a folyamatosan változó jogszabályokat. Társaságunk elkötelezett arra, hogy a bérszámfejtéssel kapcsolatban felmerülő valamennyi feladatot átvállalja és pontos, precíz megbízható partnerként támogatást nyújtson az Ön vállalkozása részére.

Mi is az a bérszámfejtés?
A bérszámfejtés keretében meghatározásra kerülnek a dolgozók, egyéb jogviszonyban álló közreműködő magánszemélyek juttatásai, az abból levonandó, ill. azok alapján fizetendő, a kifizetőt terhelő kötelezettségek. A bérszámfejtő által kiszámított adatok aztán a könyvelésben kerülnek rögzítésre.

A bérszámfejtés azonban jóval összetettebb munkafolyamat, amely átfogó ismereteket követel, a bérszámfejtési rendszer folyamatosan változó szabályozásainak nyomon követésével és betartásával.

A bérszámfejtés azon túl, hogy elvégzi a dolgozói bérezéssel kapcsolatos tennivalókat, olyan adatokat és kimutatásokat tud biztosítani a cégvezetés számára, amelyek révén költséghatékonyabb megoldások dolgozhatók ki, vagy előre tervezhetőek bizonyos kiadások.

A bérszámfejtés segítségével, a cég, jelentős megtakarításokat érhet el a bérrendszer változtatásával (cafeteria, adómentes juttatások, állami támogatások stb.).

Munkatársaink szaktudása és tapasztalata kiemelkedő a személyi jövedelemadó, a társadalom és nyugdíjbiztosítás, illetve minden olyan egyéb elszámolandó kötelezettség és ezek teljes adminisztrációja területén, amely a munkavállaláshoz kapcsolódik. Biztosítjuk a megbízható szakembereket, a szükséges programokat. Bérszámfejtéssel foglalkozó kollégáink tudásuk legjavát kínálják ahhoz, hogy megbízóink alkalmazottainak bérelszámolása, adóbevallása pontosan, megbízhatóan és a hatályos törvényeknek mindenben megfelelően legyen feldolgozva és adminisztrálva.

Kollégáink a bérszámfejtés során a tudomásukra jutott információkkal, adatokkal a legszigorúbb követelményeknek megfelelő kiemelt titoktartással bánnak. A titoktartást természetesen külön nyilatkozatban erősítjük meg.

Legfontosabb teendők a bérszámfejtés területén:

· Dolgozók adatainak nyilvántartása szervezeti egységenkénti és személy szerinti bontásban

· Havi bérszámfejtés elkészítése

· Bérpótlékok, egyéb személyi jellegű juttatások számfejtése

· Ösztönzési rendszerek, szabadságok, túlórák nyilvántartása

· Dolgozói levonások kezelése és nyilvántartása

· Keresőképtelenség elbírálásához szükséges adminisztráció elkészítése
(táppénz, baleseti táppénz, GYÁP, TGYÁS, GYED)

· Munkáltatói felmondások elkészítése, munkaviszony megszűnésével kapcsolatos
nyomtatványok elkészítése

· Fizetendő adók és járulékok listájának elkészítése a bérszámfejtés adataiból

· Munkáltatói befizetések kezelése

· Könyvelés részére bérfeladás készítése

· Havi adatszolgáltatások elkészítése

· Munkaügyi- és bérstatisztikák készítése

· Év végi személyi jövedelemadóval kapcsolatos bevallások elkészítése

· A bérszámfejtéshez kapcsolódó teendők alapja a pontos munkaügyi nyilvántartás. A munkaszerződések, munkaköri leírások, jelenléti ívek, szabadságok vezetése a vállalkozásnál kell, hogy történjen, melynek kialakításában szívesen segítünk.

Könyvelőiroda